komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Ágfalvi volt az alapszakasz legjobbja

2007.04.08. 23:34 csabax

A Bajai Bácska csapata a 4. helyen zárta az NB I. B-csoportos férfi kosárlabda bajnokság alapszakaszát. Akár azt is mondhatnánk (és ez igaz is!), hogy a Keleti-csoportban vitézkedõ gárda ismét az élvonalba való feljutásért játszhat. Jobb azonban reálisan értékelni a helyzetet, vagyis onnan közelíteni, hogy a bajai csapatnak esélye sincs a feljutásra, viszont tényleg nagyon szép eredményt ért el. Sõt, az utóbbi években ez a legnagyobb siker! A Bácska vezetõedzőjével, Kajtár Zsolttal beszélgettünk.



- Milyen volt az alapszakasz?
- Nem indult valami jól, mert a bajnokság elején, a 2. fordulóban kikaptunk egy ponttal a Honvédtól. Szerencsére ezután jött egy jó sorozat, amely a 8. fordulóig, a debreceni mérkõzésig tartott. Ott sajnos vereséget szenvedtünk, pedig nyerhetõ meccs volt. Utána jöttek az év végi ünnepek, egyhónapos szünet következett. Az új esztendõt egy 3-0-ás gyõzelmi sorozattal kezdtük. Legyõztük a Jászberényt, az Elite Basket csapatát, és visszavágtunk a Budapesti Honvédnak, majd egy jó meccsen itthon kikaptunk a kecskeméti Univer B-csapatától. Az ezt követõ fordulóban nagy vereséget szenvedtünk az Óbudai Kaszásoktól, igaz, ott fél csapatunk hiányzott. A MAFC elleni vereség után (a budapesti gárda simán nyerte az alapszakaszt) szerencsére sikerült talpra állni, s a hátralévõ mérkõzéseket mind megnyertük.

- A bajnokság előtt úgy tûnt, hogy mintha gyengült volna a csapat...
- A tavalyi idényhez hasonlítva bizony gyengültünk, mert például ponterõs centerünk, a Pécstõl kölcsönkapott Tóth Norbert egyesületénél maradt, erre a bajnokságra már nem engedték Bajára. Hosszú Gergõ szintén a pécsiek játékosa, õ ugyan T-licenccel idén is játszhat a Bácskában, de sajnos mérkõzéseink felére nem engedte el csapata. Másik alapjátékosunk, a sérülésekkel bajlódó Mészáros Endre még Gergõnél is kevesebbet játszott. Ezért is örömteli, hogy a 19 éves Kovács Péter gyorsan beilleszkedett a felnõttcsapatba. Ráadásul nagyon jól is játszott, õ volt az alapszakasz meglepetésembere. Mivel kevés játékos állt rendelkezésre, nagyon nagy eredménynek számít, hogy bejutottunk a felsõházba. Emellett, az utóbbi három évet nézve (Kajtár Zsolt ennyi ideje a Bajai Bácska vezetõedzõje), a csapat fejlõdése töretlen. Az elsõ évben az NB I. B-csoportban való biztos bentmaradás volt a cél, tavaly már a 11. helyen végeztünk és csak rosszabb kosárarányunk miatt nem jutottunk be a legjobb 8 közé, idén pedig simán bejutottunk a felsõházba.

- Kik szerepeltek kimagaslóan az alapszakaszban?
- Ágfalvi Bálint egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, a különféle statisztikai mutatók alapján is õ a legjobb játékosunk. Nagyon sokat fejlõdött az utóbbi két évben! Radnóti Miklós a másik kosaras, aki fõ alappillére volt a Bácskának. Néhány meccsen extra teljesítménnyel rukkolt elõ, de a többi találkozókon is hozta stabil, jó formáját. Egyértelmû, hogy a tavaly Bajára visszatért A-csoportos játékost idén sikerült teljesen „beépíteni” a Bácskába. A fiatal Kovács Péter számára nagyon hasznos volt ez az alapszakasz. Jól oldotta meg feladatát, sokszor 40 perces alapjátékos volt. Hosszú Gergõ teljesítményérõl mindent elmond a következõ adat: azon a 9 mecscsen, amikor Gergõ játszhatott a Bácskában, mindössze két vereséget szenvedtünk.

- Mit remélsz a rájátszástól?
- Jó lenne, ha nem csoportutolsóként, vagyis a 8. helyen zárnánk a bajnokságot. Nagyon nehéz dolgunk lesz a felsõházi rájátszásban, mert itt már nagyon erõs ellenfeleink lesznek: Veszprém, Fehérvár, Sopron, Sárvár. Ráadásul - mivel az A-csoportos rájátszás is zajlik - Hosszú Gergőt minden bizonynyal még kevesebbszer kapjuk kölcsön. Ahhoz, hogy meccseket nyerjünk, nagyon fel kell kötnünk a gatyát!

Szólj hozzá!

Címkék: média sport lapszemle bácskai sport kosárlabda

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr6356315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása