komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Volt, aki inkább az agyát itta el

2006.11.29. 18:33 csabax

Otthon sörözni legalább akkora hülyeség, mint porszívó-ügynököt szabadítani a beduinok nyakára. Azért találták ki a kocsmát, hogy az ember kellemes társaságban, kulturált körülmények között csapja agyon a szabadidejét és a legyet. Volt persze, aki ehelyett inkább az agyát itta el, úgy kell neki.

Itt van kedvenc helyem, nem reklámozom, de példának okáért: azt a néhány métert, ami elválasztja a pultot a bejárattól, nem túl gyakran bírtam olyan gyorsan abszolválni, hogy a pincérek gyöngye ne várt volna a frissen csapolt sörrel. Egyszer átvertem, szódát rendeltem, negyedórát könyörögtem. Végül kaptam, sört.

Kortyolsz egyet, majd körbeszimatolsz. A társaság olyan, mint vegyes felvágott. Az egyik asztalnál főiskolások váltják meg a világot, a másiknál telt ház: a büszke apa ötpercenként felkurjant, még egy kört. A nyakkendős, ott a sarokban, egykedvűen bámulja a vilmoskörtét Nem alkoholista, de egyre nagyobb rá esélye. Betéved egy ágrólszakadt koma, bizonytalan lépések, agyonstrapált reklámszatyrot szorongat.

Kezitcsókolom kisasszony, így a pincérnőnek, kérek egy pohár vizet, most kaptam be hatvan nyugtatót, öngyilkossági kísérlet, ha rosszul leszek, kérem, hívja a mentőt. Korsó megáll félutón, döbbenet, na ide figyelj haver, elmész te a, tudod hova. Kisasszony, még egy pohár vizet! Tudja, hatvan nyugtató meg a mentő, ugye nem zavarok.

Á, dehogy, mentő útban, mindjárt visznek, kimosnak. Nem a ruhádat. Fohász megkönnyebbül, mégse a kaszás, jöhet a sör.

Fizetek! Majd!

 

1 komment

Címkék: sör serrano kocsma plzensky prazdroj pilsner urquell

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr2818306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása