komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Versenykiírás: Országos Hallakomák Versenye Baja

2008.09.01. 16:00 csabax

szerencsjatek-rt-logoORSZÁGOS HALLAKOMÁK VERSENYE Baja, Petőfi-sziget, 2008. szeptember 27. szombat

Baja történetében viszonylag rövid idő alatt teremtettünk hagyományt a Bajai Népünnepéllyel. A szlogen is kifejezte a rendezvény gasztrokulturális jellegét: „A halászlé ünnepe a halászlé fővárosában”. Sokan gondolták versenynek a 2000 bográccsal büszkélkedő, Guiness-rekordként is jegyzett Bajai Népünnepélyt. Pedig nem az. Ezért gondoltuk, hogy szeptember 27-re szervezzük a magyar halételeket és kiváló magyar borokat felvonultató rendezvényünket az Országos hallakomák versenyét.

A szervezők hívják és várják Bajára az országban szervezett versenyek bajnokait, főzőmestereit, résztvevőit. Halászlé, halpörkölt, sülthal valamint sok más halétel különlegesség kerül itt fel az ünnepi asztalra. A gasztronómiai kalandok mellett kézműves kirakodóvásár és színpadi programok várnak nálunk kicsikre és nagyokra.

A verseny négy kategóriában kerül megrendezésre: bajai halászlé, egyéb halászlé, halpörkölt, sült hal.

Nevezési díj: 5000,- Ft kategóriánként (egy versenyző több kategóriában is indulhat). Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 23. Jelentkezés és felvilágosítás: Körte János 30/9950-439 A versenykiírás és a jelentkezési lap letölthető a www.bajastory.info, a www.bajainepunnepely.hu, a www.bajaihalaszle.hu vagy a www.vendio.hu weboldalról. Személyesen (a versenykiírás és a jelentkezési lap a következő helyen vehető át): Bérci Ház, 6500 Baja, Szent Antal u. 7., Szremkó Zsoltné 30/5795-250 Nevezés: a jelentkezési lap visszaküldésével és a befizetés igazolásával történik.

Hasznos tudnivalók:

Mit biztosítanak a rendezők? - jelzéssel és főzőhelyszámmal ellátott, kijelölt főzőhelyet - a főzőhelyet védő alátéttálcát - a főzéshez megfelelő mennyiségű, előkészített tűzifát - főzőhelyenként 8-10 fő részére kijelölt étkezési helyet (asztal, pad) - főzéshez szükséges vízvételi helyet - hulladéktárolót, folyamatos szemétszállítást - mobil WC blokkot

Mit biztosítanak a főzők? - főzőhelyenként igény és egyéni recept szerinti halmennyiséget - bográcsot, háromlábat a főzéshez - hagymát, paprikát, fűszereket az egyéni főzőszokásoknak megfelelően - tányért, poharat, evőeszközt - hozzájárulást a szervezési költségekhez (vállalják a regisztrációs díj befizetését: 5000 Ft/kategória)

Biztonsági előírások: - A főzőhelyek kialakításánál megfelelő védőtávolságot biztosítunk, ettől függetlenül kérjük a tűzrakás alapvető szabályait betartani! Gázpalack használata tilos! - A tüzeket hagyjuk elhamvadni, lehetőleg kerüljük a vízzel történő gyors oltást! - Saját felszerelés helyszínre való be-, és kiszállítását gépkocsival érkezőknek 12- órától 15-ig biztosítjuk - Kérünk minden gépkocsi tulajdonost, hogy a fenti időpontban, felszerelését kirakva, hagyja el a főzőhelyszínt, és egyéb parkolási lehetőséget válasszon

Zsűrizés: kategóriánként, sávos eltolással történik maximum 30 fő/ kategória nevezés esetén, ezt a létszámot meghaladóan osztott zsűrit állítunk ki, akik az eredményeket összevetik.

Kóstoltatás: A versenyen indulóknak ételenként öt adagot kell biztosítani a közönség kóstoltatására a szervezők által kibocsátott „kóstolójegy” ellenében. Az öt adag étel ára részben visszatérítésre kerül a főzőknek a helyszínen.

A verseny általános programja: 12.00-tól beérkezés 13.00-18.00 főzés 17.00-17.30 bajai halászlé, egyéb halászlé zsűrizés 17.30-18.00 halpörkölt, sülthal zsűrizés 19.00 eredményhirdetés, díjak kiosztása

A verseny értékelése: - Halászlék esetében a színt, a küllemet és állagot, az illatot, az ízt és zamatot, a húsízt és konzisztenciát, valamint az összbenyomást pontozzuk. - Pörkölt és sült kategóriákban az ötlet és témaválasztást, az étel tálalását, az illat, ízharmóniát és fűszerezést, valamint az összbenyomást pontozzuk.

A verseny díjazása: A verseny minden indulója oklevelet kap. Kategóriánként az első három helyezett 50-30-20ezer forint pénzdíjazásban részesül.

Szakmai támogatóink: Haltermelők Országos Szövetsége Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Magyar Gasztronómiai Fesztiválok Egyesülete Bajai Halkommandó

Szervező: ARGUMENTUM PLUSSZ Bt. 6500 Baja. Szent Antal u. 7.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK ÉS LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:Az Országos Hallakomák Versenye Baja 2008 versenykiírásaA bajai országos hallakoma versenykiírása letölthető formátumban (pdf)Nevezési lap az Országos Hallakomák versenyre (pdf)A bajai országos hallakoma programja letölthető formátumban (pdf)A bajai csónak szépségverseny kiírásaA csónak (csikli) szépségverseny kiírása letölhető formátumban (pdf)A csónakszépségverseny nevezési lapja (pdf)

torok-adam

Szólj hozzá!

Címkék: bor baja halászlé hal baja story halászléfőző népünnepély halkommandó martonosi attila országos hallakomák versenye hallakoma

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr52643371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása