komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Gálos László, a "csendes gyilkos"!

2007.05.25. 23:39 csabax

A Bácskai Sport újabb „kulcsos" cikk- és fotósorozata a bajai női kosárlabdacsapat utóbbi másfél évtizedének rengeteg fontos mozzanatát eleveníti fel. Mert ugyebár itt, a Sugovica-parti városban egyetlen pillanatig sem szabad elfelejteni, hogy Baja női kosárlabda csapata nem is olyan régen még az élvonalban szerepelt.

Hogyan jutottak fel a Gálos-lányok a legjobbak közé? Milyen volt a Gálos-gimnázium továbbképzése a Rátgéber-egyetemen? Ki az a "csendes gyilkos"? Ki adta el a Bajai Bácska NKSE NB I. A-csoportos női kosárlabda csapatot működtető Bácska-Sport Kft.-t? Miért kellett kurtán-furcsán és dicstelenül tönkremennie egy sokra hivatott bajai csapatnak?

bajai női kosárlabda csapat

bajai női kosárlabda csapat


Elevenítsük fel a bajai női kosárlabdacsapattal történteket! Nem csak a nosztalgia miatt, nem csak azért, mert olykor nagyon is jó emlékezni, hanem ezért is: hátha előbb-utóbb választ kapunk a rejtélyes végkifejletre, az azóta is megválaszolatlan kérdésekre?

"- Csendes gyilkos! - ezt válaszolta a minap a Bajai Bácska egyik kosarasa arra a kérdésre, hogy mi az első emléke Gálos László edzőről. Két év összes gondja, bánata, öröme és boldogsága van összesűrítve ebben a rövidke mondatban: az ízig-vérig profi, számtalan trófeája között a Ferencvárossal megnyert felnőtt magyar bajnoki aranyéremre méltán büszke edző és a bácskai kisváros amatőr tinédzsercsapatának egymásra találása.

Amikor két évvel ezelőtt Gálos László az álmát megvalósítani érkezett Bajára, nagyon sokan abban szerették volna hinni, hogy a tréner hisz saját magában. És nem az álomvilágban él. Még akkor sem igazán hittek neki, amikor tavaly ilyentájt kijelentette: 2002 októberétől élvonalbeli együttese lesz Bajának. Ránéztek a többségében gyereklányok alkotta csapatára és - finoman fogalmazva - mosolyogtak egyet.

Mi történt? Jelen sorok írója hétről-hétre Baja újkori sporttörténetének sikercsapatáról írhatott. Arról számolhatott be, hogy a Gálos-lányok - ellentmondást nem tűrően - sorozatban iskolázták le ellenfeleiket és 26 mérkőzésen szerzett 25 győzelemmel nyerték meg az NB I. B-csoportos bajnokságot."


A BAJAI BÁCSKA NKSE STORY,
avagy volt egyszer egy élvonalbeli női kosárlabda csapat Baján

"kulcsos" cikk- és fotósorozat.
A fizetés gyors és egyszerű. Az előfizetés SMS útján történik.
KLIKK IDE!

Szólj hozzá!

Címkék: baja bácskai sport kosárlabda bajai bajai bácska nkse efsk

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr587276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása