komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Két bronzérmet hoztak Hollandiából

2007.04.08. 23:21 csabax

Két bronzérmet nyertek a bajai Tetsushin Dojo sportolói az idei nyílt nemzetközi kyokushin karate holland bajnokságon. De előtte, érkezés után, picit meglepõdtek. Szokás szerint a hollandiai Dordrecht-ben rendezték meg a holland bajnokságot, és - az utóbbi években tapasztaltak szerint elmondható, hogy - szokás szerint a bajai karatékák is ott voltak a rangos versenyen. Teljesítményüket edzőjük, Kern Róbert, a Tetsushin Dojo klubvezetője értékelte.



- Erõs, kiegyensúlyozott mezőny gyűlt össze az idei holland bajnokságon. A tornára tizenkét országból érkeztek versenyzõk - kezdte beszámolóját a 3 danos bajai karatemester. - Megérkezve Dordrecht-be bizony meglepődtünk, amikor mondták, hogy a nők versenye súlycsoport nélküli lesz. Szólhattak volna korábban is, mert Róka Györgyi és Ercsi Kata az -55 kg-osok küzdelemre készültek. Így egycsapásra a mezõny legkisebb súlyú versenyzõivé váltak. Ám ennél a súlycsoport nélkülivé váltásnál is meglepõbb volt, hogy a háromszoros holland bajnok Róka Györgyit az elsõ fordulóban nem az erõnyerõk, hanem a bemérkõzõk közé sorolták. Itt egy eddig ismeretlen lengyel lány, Maja Kijas volt az ellenfele. Az öszszecsapást - szerintem - Györgyi megnyerte, a bírók viszont 3-2-re a lengyelt hozták ki gyõztesnek. Számomra érthetetlen ez az ítélet, magyarázkodni fölösleges, így tehát maradjunk ennyiben: úgy gondolom, hogy egy háromszoros bajnokot nagyon meg kell verni ahhoz, hogy nyerjenek ellene.

Ercsi Kata erõnyerõként a legjobb 8 között kezdett, s az elõdöntõért vívott csatában 5-0-ra legyõzte a francia Jane Lydie-t. Az elõdöntõben a Györgyin túljutó lengyellel mérkõzött meg, és kikapott 5-0-ra. A bronzmérkõzésen a nehézsúlyú világbajnok Surán Judit ellen kiegyenlített csatában szenvedett vereséget, s így a 4. helyen zárta a holland bajnokságot. Balogh Enikõ szintén bemérkõzõ volt a legjobb 8 közé. Nem volt szerencséje, mert elsõre a háromszoros Európa-bajnok Zurine Eciolaza került az útjába. A spanyol nyert.

A férfiaknál már a kiírtak szerinti, tehát súlycsoportos volt a bajnokság. Kapitány Tamás a 70 kg-osok, Kasza Zoltán pedig a 80 kg-osok versenyében búcsúzott az elsõ összecsapás, vagyis a nyolcaddöntõ után.

Az eddigi holland bajnokságokon jól szereplõ Gróf András (70 kg) - Györgyihez hasonlóan - nem volt erõnyerõ. Az elsõ meccsen a walesi Spencer Bennet volt az ellenfél. Tõle a tavalyi Európa-bajnokságon kikapott, most simán nyert 5-0-ra. A negyeddöntõben a belga Musa Usmanov következett, õt egy combrúgással intézte el. A elõdöntõben az a Jordi de Leeuw volt Gróf ellenfele, akitõl egy fejrúgás miatt kapott ki a 2005-ös holland bajnokság döntõjében. Most a meccs végéig Gróf fölényesen vezetett, majd 40 másodperccel a vége elõtt - egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt - a két évvel ezelõttihez kísértetiesen hasonlító módon kapott ki. A holland megint fejrúgással nyert. A bronzcsatában egy másik holland, Jeffrey de Lande volt Andris ellenfele. Gróf nem teketóriázott: egyszer testre, egyszer combra rúgta le, és megnyerte a bronzérmet!

Móricz Albert (-90 kg) élete elsõ nemzetközi tornáján a negyeddöntõben combrúgással nyert a belga Dave Verbeeck ellen. Az elõdöntõben a tunéziai Habib Farjallah ellenében bírói döntéssel 3-2-re kikapott. A bronzéremért vívott mérkõzésen az osztrák Bogdan Katra nem sokat vizet zavart, õt Móricz fejberúgással gyõzte le: ippon és bronz - mondta a bajai tréner.

- Hogyan értékeled a holland bajnoki részvételt?
- Többet reméltem. Györgyinél például abban reménykedtem, hogy meglesz a negyedik holland bajnoki cím. De különösebben nem elégedetlenkedek, hiszen ez a verseny is csak egy állomás volt a világbajnokság elõtt. Így sikerült. Viszont nagyon örülök Móricz Albi bronzérmének, õ kiharcolta a május végi Európa-bajnokságon való részvételt! - zárta beszámolóját a Tetsushin Dojo Baja klubvezetõ-edzõje.

Az alábbi fotó a bajai karatékákról Dordrecht-ben, a holland kyokushin bajnokságon készült. Balszélen a Tetsushin Dojo 3 danos mestere, Kern Róbert látható.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport lapszemle bácskai sport kern róbert kyokushin tetsushin dojo

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr2756308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása