komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Kern Róbert ismét harcba száll!

2007.03.23. 17:56 csabax

Ismét eredményes évet zárt a bajai kyokushin karate klub. A külföldi versenyeken gyakran rajtuk kívülálló okok miatt nem versenyezhettek, de Magyarországon továbbra is a legjobbak között vannak a Sugovica-parti karatékák. Interjúnk közben a bajai mester szenzációsnak is mondható bejelentést tett: nyolc évvel sportolói pályafutása befejezése után ismét harcba száll, s azt tervezi, hogy megméreti magát az április elején Japánban rendezendő világbajnokság alatt zajló szenior kyokushin karate Világkupán.

- Milyen volt a 2006-os idény? - kérdeztem Kern Róbert edzőtől, a Tetsushin Dojo Baja vezetőjétől.

- Volt már jobb évünk is, de ennek ellenére nagyon sikeresnek értékelem az előző idényt - kezdte értékelését Kern Róbert. - A világ- és Európa-bajnokságon ugyan nem volt helyezésünk, viszont örvendetes, hogy - mintegy cserében - a két rangos magyar utánpótlás bajnokságon nagyon jól szerepeltek tanítványaim. A győri és salgótarjáni verseny is nemzetközivé vált, ahol immár öt nemzet karatékái küzdenek meg az érmekért. Örvendetes az is, hogy fiatal versenyzőim közül néhányan (Ercsi Kata, Kapitány Tamás, Vincze László és Moczó András) már a felnőtt A-kategóriás versenyeken is letették névjegyüket. Csapatomnál ilyen fiatalon legutóbb Paksi Lóránt ért el országosan is kiemelkedő eredményt. Nem csoda, hogy mind a négyen meghívót kaptak a magyar válogatott keretbe. Most tavasszal dől majd el, hogy melyikük tudja kiharcolni az Európa-bajnokságon való részvételt.

A hazai és nemzetközi versenyeken összesen 30 arany-, 10 ezüst- és 22 bronzérmet nyertünk, valamint van egy értékes 4. és 6. helyezésünk is. Van miért elégedettnek lenni! Ám mivel már volt ennél eredményesebb évünk is, arra a szintre szeretnénk visszakapaszkodni. Itt elsősorban a világversenyekre gondolok, de mindenki azon van, hogy ezen a téren is újfent sikeresen szerepeljünk. Talán nem is kell sokáig várni, hiszen nagyon reménykedem, hogy már az április eleji női kyokushin karate világbajnokságon lesz helyezésünk, sőt akár érmet is nyerhetünk. A vb után májusban súlycsoportos kyokushin Európa-bajnokság lesz Görögországban. Azon dolgozunk, hogy nemzetközi szinten is visszatérjenek a régi még szebb idők.

- Tavaly decemberben nagy változás volt szövetségünkben, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szervezetben. Három területi vezető kilépett a szervezetbol, ám mivel mi nem akartuk átvenni a könyvelést, végül ők maradtak az MTKKSZ égisze alatt, mi - a többiek - pedig megalakítottuk a Magyar Kyokushinkai Szervezetet. Ami lényeges: ők átigazoltak egy másik világszervezethez, mi pedig maradtunk a Maszutacu Ojama és Kancho Matsui fémjelezte szervezetnél. (Maszutacu Ojama a kyokushin alapítója, s haláláig, 1994-ig ő irányította a kyokushin karate világszervezetet. Halála után az addig egységes világszervezet, az IKO először ketté, majd három, aztán négyfelé szakadt. Jelenleg hat szervezet van, amely az eredeti IKO Kyokushin Kaikan szervezetből alakult. Kernék annál a világszervezetnél vannak melyet a Sosai Maszutacu Ojama által kijelölt utód, Kancho Shókei Matsui irányít.) Már nem csak a férfi válogatott szövetségi kapitánya vagyok, ugyanis az újonnan alapított Magyar Kyokushinkai Szervezetnél engem választottak meg a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőnek. Szerintem ez eredményeink és a bajai karate újabb elismerése.

- Mit vártok a 2007-es idénytől?

- Mint említettem, az egyik nagyon fontos versenyünk a Japánban rendezendo 6. női világbajnokság lesz. Ugyanekkor és ugyanezen helyszínen, Chiba városában rendezik meg az ifjúsági és a szenior kyokushin Világkupát. Japánban a Tetsushin Dojo Baja négy sportolója lép tatamira: Róka Györgyi és Ercsi Katalin a világbajnokságon, Haskó Csilla az ifi Világkupán szerepel, én pedig a szenior versenyben méretem meg magam.

Ezt jól értettem? Kern Róbert 1999-es visszavonulása után ismét harcba száll?

- Ez így igaz! - mondja a bajai 3 danos mester, és mosolyog. - Ha nem jön közbe valami baj, akkor ott leszek a küzdőtéren. Tudom, hogy meglepő a hír, de nekem mondjuk az talán fontosabb, hogy idén nyáron nagyot léphet előre az egyesület. Ugyanis az a helyzet állt elő, hogy öt tanítványom 1. danra, ketten pedig 2. danra vizsgáznak. És ez még nem minden, mert Róka Györgyi a 3. danfokozatért küzd meg, én pedig a 4. danvizsgámat szeretném sikerrel zárni! Az utóbbi években rengeteg segítséget, erkölcsi támogatást kaptunk a bajai sportbarátoktól. Eddig is szerettek minket, reméljük ezután is így lesz, és szurkolnak majd nekünk a világversenyeken. Köszönjük! - zárta beszámolóját Kern Róbert karatemester, a bajai kyokushin karateklub vezetője.

Szólj hozzá!

Címkék: sport baja karate bácskai sport kern róbert kyokushin tetsushin dojo

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr8450146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása