komment-dot-kom

Linkblog

roger feederer

Holokauszt van a mi uccánkban

2007.05.26. 17:17 csabax

Gondol egyet a rendőr, majd a fogaskerekek csikorgatásának módszerével kiagyalt tervén alaposan felbuzdulva, rögvest beugrik a nemcsak a razziák miatt ismerős diszkóba. Elkapja az első útjába kerülő tinédzser grabancát, belenéz a veséjébe, majd olyat kérdez, amit még egy hétpróbás sztárriporter is megirigyelhet tőle: Hé, te, úgy nézel ki, mint aki lesmárolta a porszívót. Hány extasy-t nyomtál az agyadba? Egyet, mondja a megszeppent kölyök. Pompás, örvendezik a zsernyák, akkor az én emberem vagy, úgy lesittellek három évre, mint a huzat.

Extrém eset, de akár mindennapossá is válhatnak ezek a jelenetek, főleg amióta a Parlament elfogadta a büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatot. Mármint azt, amely érinti a kábítószer fogyasztását, illetve kereskedelmét szabályozó paragrafusokat. A kormány a kábítószer-fogyasztókat és kereskedőket egyaránt rács mögött szeretné látni a jövőben. Ezzel pedig a történelem szemeteskukájába dobja az 1998 tavaszán elkészült Nemzeti Drogstratégiát, mely - többek között - leszögezi: „Az egyszeri és megismételhetetlen embert azon a címen, hogy pusztítja önmagát, nem szabad bűnözőnek tekinteni és akként kezelni, ezért semmiképpen nem lehet pusztán célpontja és tárgya, de még eszköze sem a bűnüldözésnek.”

Na most akkor felteszem, nem a polcra, csak úgy, magamnak, a kérdést. Mi a búbánatért nem üldözik az alkohol- és nikotinfüggőket? Hisz’ ők is legalább annyira szenvedélybetegek, mint a drogosok. Arról nem is beszélve, hogy az alkohol és a cigaretta ez ideig a kábítószernél jóval alaposabb pusztítást végzett a magyar polgárok körében. Nem védem a drogosokat, megteszi ezt ügyvédjük, viszont vallom: nem elítélni, segíteni kellene őket. Még mielőtt megváltják retúrjegyüket Nirvánába. Néhányan ugyanis csak félúton döbbennek rá, hogy egyirányú utcába tévedtek.

Tudom, hogy mostanában komoly ember nem bokrosozik, manapság a polgárok pukkasztása a menő. Az nem zavar, legalábbis egyelőre, hogy egyre nagyobb méreteket ölt, viszont elegánsabban is végezhetnék dolgukat. Szóval az a helyzet állt elő, hogy a magyar fiatalok közül kétszázezret készülnek (magán)zárkába csukni. Szerény felmérések szerint ugyanis ennyien fogyasztanak alkalmanként kábítószert. És amikor mindenhol telt házat jelentenek, akkor hozott anyagból, a csináld magad mozgalom keretein belül, a kábítószerfogyasztók építik majd a börtönöket és nevelőintézeteket. Csábítóan lidércnyomásos jövő.

3 komment · 1 trackback

Címkék: drog rendőrség rendőr extasy holokauszt

A bejegyzés trackback címe:

https://maganzarka.blog.hu/api/trackback/id/tr7118695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: progressive insurance games 2019.04.26. 15:46:46

Mi (Us) - a magyar hangok - DVDNEWS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lemmel 2006.11.28. 13:53:43

igazából azért félelmetes, mert bárkinek az élete derékba törhet, ha az a fránya teszt pozitív... és nem attól, hogy 1-2-5-8-1000 évre lecsukják, mert a törvény alól sokféleképpen ki lehet bújni (nem pisilés, vallomás megtagadás, elterelés, stb.), hanem attól, hogy rásütik a bélyeget: DROGOS (pedig lehet, hogy csak beleszívott 1 spangliba). A mai magyar társadalomban az alkalmi marihuána fogyasztó megítélése egyenlő a 16 éveseket szúrásra bíztató súlyos heroinistával, aki lop, csal, hazudik csak azért, hogy meglegyen a napi adag.

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2006.11.28. 15:14:54

Nem védeni akarom, de szerintem sem kéne összemosni őket. A kettő nem ugyanaz!

Gaben 2006.11.30. 18:59:03

Namostazvan hogy igaz is meg nem is.....
Valóban kell valamit tenni a szenvedélybetegségekkel szemben. nem kell a cuccosokat külön kezelni.. ahogy mondtad a cigi és az alkesz is ua a téma. CSAK! Az államnak az utóbbi kettőböl hatalmas legális bevételei vannak. A drogból ugye nincs. Ha legális lenne akkor akár adóztathatná is de nem teszi mert ez még a mai világban nem elfogadott, bár példák vannak pl a fű gyógyszerként - kis mennyiségben - való alkalmazására. Viszont aki rászokik és bajba kerül azt nem szeretném hogy az én pénzemen ápoláják a kórházakban, és kapjon majd az államtól ilyen olyan címen rehablóvét... De ezt kellene tenni a dohányosokkal is.... Előbb utóbb be is lesz építve a betegbiztosításba: élhetsz károsan csak akkor pengess többett és ez teljesen korrekt...
Viszont a jelenlegi formában kieszközölt üldözés hülyeség. A parlamentben ülők között szerintem tutti van 50 ember aki valaha próbált már valamit... Ők is voltak fiatalok és nem igaz hogy nem lehetett hozzájutni... szal elég kesze meg kusza...
süti beállítások módosítása